ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Međunarodni dan babica – jedan od najplemenitijih i najljepših poziva 

Međunarodni ban babica tradicionalno se obilježava svakog 5. maja. Inicijativa, da se ovim danom godišnje ukaže na ovaj izuzetno važni i odgovorni poziv, prvi put je predstavljena u Holandiji, 1987. godine. Ovaj poziv jedan je od najplemenitijih, najodgovornijih, ali ujedno i najljepših poziva.

Svakodnevno dočekivati nove živote, gledati prvi udah jednog bića, brinuti se o bebama u njihovim prvim životnim trenucima, a novim majkama dati prve savjete o najvažnijoj životnoj ulozi. Babice predstavlјaju desnu ruku ginekologa, i uz njih dočekuju nove živote. Babice, kao stručno medicinsko osoblјe predstavlјaju sponu između porodilјe i doktora, i izuzetno su bitne za žene koje se nalaze u trenucima najvećeg bola i radosti.

Na odjelјenju za ginekologiju i akušerstvo zvorničke Bolnice zaposleno je 18 babica, raspoređenih po smjenama kako bi svaka pacijentkinja dobila odgovarajuću i pravovremenu njegu. Zajedno sa specijalistima ginekologije i akušerstva i ostalim osoblјem Odjelјenja za ginekologiju i akušerstvo čine tim koji ženama pomaže da se ostvare u najvažnijoj životnoj ulozi ili riješe zdravstveni problem, ukoliko na njega naiđu.

“Hvala babicama zaposlenim u našoj ustanovi za svaku riječ podrške, pomoć našim porodilјama, za lјubav sa kojom obavlјaju svoj posao, za pažnju sa kojom obrađuju bebe i brinu se o njima u prvim momentima njihovog života, za predanost i sav doprinos svom poslu”, poručuju iz zvorničke Bolnice.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button