ističemoRegija BiračSportVijesti

Nakon uspjeha na EP u Beogradu, članice BK „Obilić TRB“ najavile nove pobjede

U Zvorniku je organizovana konferencija nakon velikog uspjeha bokserki, članica BK „Obilić TRB“ iz Zvornika. Obratili su se zlatna Sara Ćirković, Anđela Branković, trener Mirko Ždralo. Sumirani su rezultati te najavljeni planovi za Olimpijske igre u Parizu.

Osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu Sara Ćirković se zahvalila na podršci svim sugrađanima i GU Zvornik.

 “Imala sam tri meča, i u svim sam pobijedila jednoglasnom odlukom sudija. Svi mečevi su bili jako kvalitetni, a ja sam zadovoljna svojim nastupom. Ovo mi je bila odlična priprema za OI, sada slijedi mala pauza pa pripreme za Pariz”,navela je Ćirkovićeva i dodala da joj je cilj osvajanje medalje u Parizu.

Anđela Branković je istakala da je zadovoljna osvajanjem prve medalje na EP, te se zahvalila trenerima Mirku Ždralu i Pedru Granadu.

 “Sav trud i rad su se isplatili, a zahvalna sam i Sari koja je moj najbolji sparing partner. U prvom meču sam pobijedila jako kvalitetnu i iskusnu takmičarku iz Turske, a u polufinalu sam poražena od odlične bokserke iz Rusije”, rekla je Brankovićeva. Krajem maja očekuje je kvalifikacioni turnir na Tajlandu za plasman na OI u Pariz. Sada slijede pripreme za taj turnir i nadam se da ću uspjeti u namjeri da izborim mjesto u Parizu preko svjetskog kvalifikacionog turnira”, navela je Brankovićeva.

Trener Mirko Ždralo ocijeno je rezultate postignute na EP u Beogradu istorijskim.

“Sarina zlatna medalja ja istorijska za srpski boks, ali i za naš grad. Tome uspjehu se priključila i Anđela Branković, osvojivši bronzanu medalju, čime se upisala u istoriju srpskog boksa, ali i grada Zvornika i kluba „Obilić TRB“, u kome je za sedam godina osvojeno deset evropskih medalja. Radili smo i uporedne analize i došli do zaključka da nijedan klub u regionu nema ove rezultate, uključujući i one najveće”, rekao je Ždralo.

On je dodao da je u planu unapređenje uslova za rad boskera u Zvorniku.

“U narednim danima ćemo na prijemima razgovarati sa predsjednicima Srbije i Srpske, Aleksandrom Vučićem i Miloradom Dodikom, a imamo i podršku gradonačelnika Zvornika Bojana Ivanovića, o izgradnji dvorane za borilačke sportove u našem gradu. Mišljenja smo da Zvornik treba da bude baza bokserskog sporta, da to bude jedna tačka srpskog boksa koja će kroz kampove okupljati i strane reprezentacije, kao što mi sada idemo na kampove u druge zemlje”, istakao je Ždralo.

On je dodao da je sa gradonačelnikom Ivanovićem dogovorio lokaciju za gradnju budućeg nacionalnog bokserskog centra Republike Srpske, te dodao da će to biti dvorana za sve borilačke sportiste jer to svi klubovi iz Zvornika svojim rezultatima zaslužuju.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović je ovom prilikom čestitao uspjehe zvorničkim bokserkama i njihovim trenerima.

“Ovo je ko zna koji put da organizujemo prijem naših uspješnih bokserki i boksera i mislim da u narednoj deceniji treba da očekujemo samo dobre rezultate od članova ovog kluba. Mi smo ponosni na njihove uspjehe i potvrdio namjere za izgradnju bokserske sale. Ušli smo u izradu idejnog rješenja te sale, očekujemo podršku viših nivoa vlasti i predsjednika Srpske i Srbije, kao i Bokserskog saveza Srbije. Time bi naši bokseri imali još bolje uslove za rad što će sigurno dati i još bolje rezultate”, istakao je Ivanović.

Pored takmičarki sa EP iz Beograda na pres konferenciji su predstavljeni i uspjesi Anastasije Bošković i Srđana Tomića, članova BK „Obilić TRB“ iz Zvornika.

Anastasija Bošković je prije mjesec dana osvojila brozanu medalju na Omladinskom prvenstvu Evrope u Poreču. Sedamnestogodišnji Srđan Tomić je na Evropskom prvenstvu u kateogriji preko 80 kilograma osvojio bronzanu medalju, a na prvenstvu Balkana je takođe bio bronzani, dok je na prvenstvima Republike Srpske i Srbije osvajao prva mjesta.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button