ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Opština Vlasenica kupuje autobus za prevoz učenika SŠC-a

Održana je dvadeset prva redovna sjednica Skupštine opštine Vlasenica. Izmjenom odluke o dugoročnom zaduženju opštine Vlasenica, dio sredstava u iznosu 200 000 KM, koji je planiran za izgradnju gradske garaže, biće preusmjeren u nabavku autobusa za prevoz učenika SŠC “Milorad Vlačić” – kaže načelnik Odjeljenja za finansije Marko Todorović.

prevoz učenika - novi autobus

“Prethodnu odluku o kreditnom zaduženju smo stavili van snage. Cijeneći potrebe srednjoškolskog centra, odučili smo da nabavimo novi autobus koji će koristiti za prevoz učenika. Dio sredstava koja su namijenjena kreditnim zaduženjem za izgradnju gradske garaže, preusmjerili smo u ove namjene. u pitanju je iznos od 200 000 KM. Odbornici su komentarisali izgradanju gradske garaže u smislu da li je treba graditi ili ne? Smatram da je gradska garaža potrebna imajući u vidu potrebe stanovnika Vlasenice u samom centru grada a samim tim i izgradnjom ski-centra Igrišta, parking prostor je nešto što je neophodno za dolazak turista” – kaže Todorović.

Podsjećamo, Odluka o dugoročnom kreditnom zaduženju opštine Vlasenica, usvojena je na dvadesetoj redovnoj sjednici Skupštine opštine, početkom aprila. Planirano je kreditno zaduženje u iznosu 3 000 000 KM, sredstva će biti uložena u infrastrukturne projekte a neki od njih su izgradnja gradske garaže, kanalizacione mreže u naselju Toplik 4, asfaltiranje puteva i ulica, uređenje gradskog boračkog groblja, izgradnja gradske pijace, sufinansiranje sanacije zgrada Zajednice etažnih vlsanika i drugi projekti.

Odbornici su većinom glasova usvojili izvještaj o radu i finansijski izveštaj za 2023.godinu Turističke organizacije opštine Vlasenica (TOV) kao i program rada sa finansijkim planom TOV za 2024. Usvojen je izvještaj o radu i finansijski izveštaj za 2023.godinu Centra za socijalni rad kao i program rada i finansijski plan za 2024.godinu ove ustanove. Na sjednici su još usvojeni program zdravstvene zaštite životinja na području opštine Vlasenica za 2024.godinu i informacija o stanju u oblasti zapošljavanja na području opštine Vlasenica za 2023.godinu.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button