ističemonaslovnaRegija BiračRegionRepublika SrpskaSvijetVijesti

Organizovan prijem za uspješne učenike u milićkoj osnovnoj školi

U OŠ „Aleksa Jakšić“ u Milićima danas je organizovan prijem za uspješne učenike koji su ostvarili značajne rezultate na regionalnim, republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Prijemu su prisustvovali nastavnici i roditelji učenika.

Direktor milićke Osnovne škole Radomir Madžarević kaže da je ovo prvi put da se na ovakav način odaje priznanje učenicima koji su svojim znanjem, trudom i radom u najboljem svjetlu predstavili svoju školu ali i lokalnu zajednicu.

prijem za uspješne učenike - oš aleksa jakšić milići

„Ove godine smo željeli da na ovaj način pokažemo šta su djeca ostvarila i organizovali smo prijem za uspješne učenike. Pozvali smo i njihove roditelje. Imamo 35 učenika koji su učestvovali na takmičenjima iz matematike, fizike, ruskog jezika, sporta i po prvi put smo imali djecu, učenike četvrtog razreda, koji su se plasirali na republičko takmičenje u recitovanju. Što se tiče međunarodnih takmičenjima, kada je u pitanju istorija, krenuli smo u grupi od 170 takmičara iz Republike Srpske, Srbije i dijaspore a u finale se plasiralo ukupno 9 ekipa i mi smo bili među njima sa osvojenim trećim mjestom,to je ogroman uspjeh. Od svih osnovnih škola a bilo je 22, naša škola je osvojila drugo mjesto na takmičenju iz geografije, odnosno na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi, i obezbijeđen je plasman na Evropsku geografsku olimpijadu koja se održava krajem juna i početkom jula na Kopaoniku. Ponosan sam na djecu, naše učenike, na kompletan kadar. Međutim, treba još raditi, treba puno novca i vremena da se ova škola dovede na nivo naše srednje škole i to je moj cilj“ – kaže direktor Madžarević.

Ostvareni rezultati učenika :

Plasman na republički nivo takmičenja u RECITOVANJU – učenice četvrtog razreda Iris Marković i Jovana Zekanović, nastavnici Borka Marković, Tanja Marković i Rajka Alempić voditelj recitatorske sekcije.

RUSKI jezik – prvo mjesto na regionalnom i republičkom takmičenju (van konkurencije) – Milica Vidović, nastavnica Dragica Filipović.

SRPSKI jezik- prvo mjesto na regionalnom i osmo na republičkom takmičenju – Bojana Vasiljević, nastavnica Cvijeta Gajić.

MATEMATIKA – treće mjesto na regionalnom takmičenju – Anđela Stanković, nastavnik Srđan Borić.

FIZIKA – treće mjesto na regionalnom takmičenju – Miloš Dizija, nastavnik Biljana Kandić.

ATLETIKA – prvo mjesto, skok u dalj na regionalnom i plasman na republičko takmičenje – Atina Delić, drugo mjesto na regionalnom (trčanje na 100m) i plasman na republičko takmičenje Jelena Jurošević, treće mjesto (100m) Stefan Ristić, nastavnica Željka Matić.

MALI FUDBAL djevojčice – treće mjesto na regionalnom takmičenju. Ekipu čine : Aleksandra Božić, Milica Jovanović, Milica Čović, Marija Avramović, Bojana Kandić, Lena Vasiljević, Jelena Jurošević, Nikolina Stanković, Nikolija Savić, Maša Stjepanović, Miljana Marković, Slađana Đurković, Atina Delić, nastavnica Željka Matić.

ODBOJKA dječaci – drugo mjesto na regionalnom takmičenju. Ekipu čine : Uroš Sušić, Uroš Simić, Nemanja Knežević, Stefan Ristić, NJegoš Šalipurević, Pavle Stojanović, Uroš Dragičević, Ognjen Jović, Luka Vasiljević, Dejan Erić i Danilo Petković, nastavnica Željka Matić.

MEĐUNARODNA TAKMIČENJA – ISTORIJA I GEOGRAFIJA

ISTORIJA kviz “Nemanjići” – treće mjesto u finalu. Ekipu čine : Elena Stjepanović, Milica Janković i Miloš Dizija, nastavnica Julija Erić.

NACIONALNA GEOGARFSKA OLIMPIJADA – drugo mjesto i plasman na Evropsku geografsku olimpijadu. Ekipu čine : Sara Lukić i Ana Nikolić, nastavnica Svetlana Radić,

ČESTITAMO učenicima i njihovim nastavnicima na uspjesima!

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button