ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Predstavnici Crvenog krsta slatkišima obradovali mališane u Dječijem vrtiću ,,Naša radost“

Predstavnici Gradske organizacije Crvenog krsta Zvornik posjetili su danas zvornički Dječiji vrtić „Naša radost“ i obradovali mališane slatkišima, vaspitno obrazovnim materijalima i igračkama.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Zvornik Dana Mićić rekla je da su mališanima istovremeno uručene i članske knjižice Crvenog krsta kao budućim akivistima i volonterima ove humane organizacije.  

Ona je dodala da su mališanima uručeni slatkiši, sokovi, materijali za crtanje, sveske, olovke, igračke i ostale vaspitno obrazovne stvari.

– Saradnjom sa Dječinim vrtićem ,,Naša radost“ želimo da mališanima približimo Crveni  krst, da znaju koja je njegova uloga da bi u narednom periodu kao osnovci, srednjoškolci i odrasli ljudi pomagali onima kojima je pomoć potrebna – rekla je Mićićeva.

Mićićeva je naglasila da je ova mladost temelj i budućnost našeg društva koja će da širi dobrotu, humanost i sve ono što je vezano za razvoj zajednice na pozitivnim društvenim odnosima.

Ističući da je posjeta Dječijem vrtiću upriličena u okviru Nedjelje Crvenog krsta od 8. do 15. maja,  Mićićeva je rekla da će predstavnici i aktivisti Crvenog krsta obići danas i nekoliko porodica koje su u stanju socijalne potrebe.

– Osim posjete tim porodicama, dijelimo odjeću, hranu i brašno u prostorijama Crvenog krsta, kao i druge aktiovnosti koje su u okviru djelovanja ove organizaicje – rekla je Mićićeva i podsjetila da su prije par dana u Porodilištu Bolnice Zvornik uručili porodiljama i novorođenčadima bebi pakete.

Ona je istakla da se u školama održavaju predavnja o značaju Crvenog krsta i dijeli potreban vaspitno-propagandni materijal.

InfoBirač

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button