ističemoKultura i dešavanjanaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Srednjoškolci u Milićima obilježili 145.rođendan Milutina Milankovića

145. rođendan, naučnika Milutina Milankovića, milićki srednjoškolci, danas su obilježili priredbom. Milan Vuković, profesor pravoslavne vjeronauke i jedan od organizatora, kaže da su u programu učestvovali učenici prvog,drugog i trećeg razreda.

rođendan - dani milutina milankovića

“Nastupile su horistkinje prvog i drugog razreda, recitatori, KUD “Prota Matija Popović” čiji su članovi naši učenici. Ovom manifestacijom želimo da damo skroman doprinos kulturi naseg malog grada” – kaže profesor Vuković.

Anja Petrović,učenica trećeg razreda IT, prvi put je bila dio priredbe u čast Milutinu Milankoviću.

rođendan - dani milutina milankovića

“Govorila sam stihove moje tri pjesme:”Igra zivota”, “Laž” i Ja”. One su dio moje knjige poezije, koja je nedavno izašla i sadrži 30-ak pjesama. Današnja priredba mi se zaista dopala, kratka je i jasna” – kaže Petrovićeva.

Direktor SŠC “Milutin Milanković” Milići, Marko Golić podsjeća da je priredba dio manifestacije “Dani Milutina Milankovića” koja je počela 17.maja i traje do 07. juna.

“Počeli smo ekološkom akcijom “Jedan cvijet za ljepši svijet “, zatim je organizovana “Milutinova olimpijada”, danas smo obilježili rođendan Milutina Milankovića priredbom, a zatvaramo prezentacijom projektne sedmice u prvoj sedmici juna. Želim da se zahvalim profesorima Nikoliji Todorović, Radojki Savkić i Milanu Vukoviću koji su ove godine osmislili Dane Milutina Milankovića kao i ostalim profesorima i učenicima koji su pomogli” – poručio je direktor Golić.

rođendan - dani milutina milankovića

Srednjoškolski centar u Milićima od 2010. godine nosi ime po Milutinu Milankoviću a manifestacija posvećena ovom svestranom naučniku, organizuje se u maju mjesecu, povodom 28.maja njegovog datuma rođenja.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button