ističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

SŠC u Vlasenici obilježio Dan škole i 64 godine postojanja gimnazije

SŠC “Milorad Vlačić” Vlasenica juče je obilježio Dan škole i 64 godine postojanja gimnazije. Tim povodom, učenicima, profesorima, privrednicima i ustanovama, koji su dali doprinos u razvoju škole, uručene su zahvalnice a potom izvedena priredba. Matematika, fizika, geografija, sport samo su neke oblasti u kojima su đaci briljirali” – ističe Pajisija Petrović, direktor SŠC “Milorad Vlačić” Vlasenica.

dan škole - vlasenica

“Dan škole je prilika da se prisjetimo značajnih rezultata koje su postigli naši učenici, naši nastavnici. Matematika, fizika, geografija, sportske aktivnosti samo su neke oblasti u kojima su naši đaci briljirali. Osim učenicima i nastavnicima, zahvalnice smo uručili i našim saradnicima iz privrede. Tu su dugogodišnji kumovi SŠC-a, kompanija Alpro, zatim zanatska radnja Brus i drugi ” – ističe Pajisija Petrović, direktor SŠC “Milorad Vlačić” Vlasenica.

Predsjednik Skupštine opštine Vlasenica Goran Đurić kaže da je dobra saradnja SŠC, privrednika i lokalne zajednice dala rezultate u kvalitetu nastave.

“Učenici su najbolji ambasadori Vlasenice. Evo vidjeli smo i danas, učenica Svjetlana Prodanović se plasirala na Evropsku geografsku olimpijadu, Danijel Jakšetić je imao uspjeh na takmičenju iz fizike, tu su i košarkaški i košarkašice… Mi ćemo nastaviti da ulažemo u obrazovanje kroz stipendije, kvalitetnu praktičnu nastavu, prevoz učenika. Trudimo se da obezbijedimo što bolje uslove, jer bez ulaganja u obrazovanje nema ni rezultata” – poručio je predsjednik SO Vlasenica Goran Đurić, čestitajući Dan škole učenicima, zaposlenima i rukovodstvu SŠC-a.

dan škole - vlasenica

“Imali smo značajna ulaganja u SŠC. Nabavljena je oprema  za još jedan kabinet informatike. U saradnji sa školama iz FBiH i škoom iz Šekovića kupljena je nova muzička oprema, video projektor. Sanirani su mokri čvorovi. Tu su i stipendije za učenike genearcije osnovne i srednje škola. Takođe, stipendiraju se i učenici gimnazije. Bitno je napomenuti da smo ušli u proces  nabavke još jedog autobusa sa 50 mjesta koji će se koristiti za prevoz učenika iz Han Pijeska, Šekovića i Milićia. Ova investicija će se podržati iz kreditnog zaduženja. Vlada RS je aplicirala Saudijskom fondu za sredstav za završetak izgradnje studentsko-đačkog doma gdej je osim studnetskih predvieđo i oko 50 mjesta za učenike. Takođe, pratimo potrebe tržišta rada i u tom msjeru ove godine uvodimo nova zanimanja kuvar i konobar koje siguro 20 godina nije bilo zastupljeno u našem Centru. Vlada RS, odnosno resorno ministarstvo će nam obezbijediti stiepndije za sve učenike koji upišu ova zanimanja a mi ćemo nastaviti da stipendiramo te učenike u II i III godini. Podršku imamo i od ugostiteljskih subjekata u Vlasenici koji će za buduće konobare, odnosno kuvare obezbijediti praksu ali i stimulaciju, da li u robi ili novcu“ – kaže Đurić.

U narednoj školskoj godini SŠC “Milorad Vlačić” Vlasenica planira da upiše 100 učenika u pet odjeljenja.

Zahvalnice su dobili : načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević, “Alpro” Vlasenica, ŠG “Birač” Vlasenica, ŠG “Milići”, STR “Džigi” Vlasenica, “Iveks” , JKP Vlasenica, “Bukom-prom”, d.o.o. “Korona” Vlasenica, ZTR “Brus”, apoteka “B Pharm” Vlasenica, “Naj apoteka” Vlasenica, Dom zdravlja Vlasenica, LOT Eufor Vlasenica, OŠ “Vuk Karadžić” Vlasenica i OŠ “Aleksa Jakšić” Milići.

Za postignute rezultate, doprinos promociji i ugledu škole na lokalnom, regionalnom i međunarodnom nivou ZAHVALNICE su dobili :

Tim za promociju upisa, tim “Krasive”, tim “Aurora”, novinarska sekcija, košarkašice i košarkaški, Svjetlana Prodanović, Danijel Jakšetić, Radoje Marinković, Hristjana Ninić, Helena Stevanović, Nikolina Nikolić, Nikola Todorović, Natalija Sušić, Milica Deurić, Lazar Vitomir, Kristina Pelemiš, Katarina Matijašević, Jovana Zekić, Jovan Došić, Isidora Ninić, Ivana Paunić, Gorana Maksimović, Anđela Balotić, Anastasija Radić, Anastasija Lazić, Ana Sokić, Aleksandra Lazić, prof.Tatjana Golijanin, prof.Ognjen Ninković, prof.Zoran Đurić, prof.Davor Golijan, prof.Gorana Marković.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button