ističemoKultura i dešavanjanaslovnaRegija BiračVijesti

U kripti Sabornog hrama u Zvorniku održana projekcija filma „Ljubav tvoja i neposlušnost moja“

U kripti Sabornog hrama u Zvorniku sinoć je prikazan igrano-dokumentarni film autora Luke Đurapčevića „Ljubav tvoja i neposlušnost moja“ koji govori o pokajničkom putu kod mladog čovjeka koji je, kao i mnogi njegovi vršnjaci, huk sa tribine i pripadnost navijačkim grupama zamijenio liturgijom i posvećenosti Bogu.

Prije projekcije filma prisutnima se obratio zvornički protonamjesnik Miloš Zekanović.

 – Crkva još jednom pokazuje koliko je bitno zajedništvo, od zajedništva dvije organizacije „Srbi za Srbe“ i „Mladi sa Kosmeta“, do snimanja filma. I ova projekcija je primjer zajedništva, imali smo potrebu da autora pozovemo i da ovakav divan događaj organizujemo u Zvorniku. I ranije sam naglasio da želimo da kripta bude mjesto, ne samo duhovnog, nego i kulturnog života, što izložba posvećena Milevi Marić to pokazuje, ali i ovaj film. Luka, o kome film govori, je pokazatelj da ne možemo birati kuću u kojoj ćemo se roditi, odrastati, školu u koju idemo, jer na to ne utičemo direktno, ali kada odrastemo tražimo zajednicu koja nas ispunjava. Tako je izabrana i jedna navijačka grupa, ali se ubrzo pokazalo da svaka zajednica koja nije sa Bogom gubi svoje postojanje i ona je u domenu prolaznosti. Luka je kasnije spoznao da je ipak najveća sladost u životu radost zajedništva u crkvi Božijoj kroz liturgijsko sabranje – rekao je Zekanović i dodao da Luka sada misionari tako što pokazuje mladima da je glavna zajednica sa Bogom.

Projekcija je bila humanitarnog karaktera, a prikupljena sredstva biće proslijeđena organizacijama „Srbi za Srbe“ i „Mladi za Kosmet“.

Program su uljepšali članovi Crkvenog hora Sabornog hrama.

(Info Birač)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button