ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

U Republici Srpskoj saobraćaj se odvija bez zastoja

Saobraćaj se uz povoljne vremenske uslove, na većini puteva u Republici Srpskoj odvija redovno, bez zastoja. Opreznija vožnja se savjetuje i zbog mogućnosti sitnijih odrona, te na dionicama gdje su aktuelni radovi i gdje privremena signalizacija reguliše saobraćaj.

Zbog radova na rehabilitaciji dionice magistralnog puta MI-115, Han Pijesak 2 – Sokolac, izmjenjen je režim saobraćaja, od 23.04.2024. do 31.12.2024..

U toku je kampanja pod nazivom “LAKO JE POJAS VEZATI”. Cilj provođenja ove kampanje je povećanje procenta upotrebe sigurnosnih pojaseva kod korisnika vozila.

Republička preventivna kampanja „Zvoni da te vide! Neka blista biciklista!“ sprovodi se do 31. avgusta 2024. godine. Ima za cilj povećanje bezbjednosti vozača bicikla, skreće se pažnja na stepen ugroženosti vozača bicikla u saobraćaju, kao i na posljedice saobraćajnih nezgoda u kojima oni učestvuju.

U informativnoj službi AMS RS, u upotrebi je već duže vrijeme poseban broj “vozačke solidarnosti” – 066/823-000 – na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra AMS RS o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu. Vozači, obavijestite AMS RS o zastojima i problemima na putu putem SMS broja “vozačke solidarnosti”, 066/823-000. Zbog velikog broja poziva na broj 1285, informacije o stanju na putevima i pomoć na putu u Republici Srpskoj možete dobiti i na broj 066/823-000 ili putem internet stranice.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila jutros nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prelazu Karakaj, Zvornika, zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase, te se preusmjeravaju na novi most Bratoljub u Bratuncu i na GP Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button