ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

U Zvorniku ispraćena još jedna generacija maturanata

Glavnom gradskom ulicom „Sveti Sava“ u Zvorniku juče je prodefilovalo 215 maturanata Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ i 187 maturanata Tehničkog školskog centra. Ispred Narodne biblioteke učenicima generacije i „vukovcima“ su dodijenjene diplome i nagrade.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović je maturantima poželio sreću i zdravlje u daljem životu i učenju i da svojim radom i trudom učine da grad Zvornik bude bolje mjesto nego što je danas.

„Matura je čin kada pravite iskorak i ulazite u svijet odraslih i odgovornih ljudi“, rekao je Ivanović i zaželio maturantima da budu hrabri i uporni i da nikada ne odustanu od svojih planova.

On je dodao da je Gradska uprava u znak pažnje prema maturantima uplatila sve troškove za matrusko veče, poželivši od srca da im bude nezaboravno.

Direktor SŠC „Petar Kočić“ Biljana Pisić rekla je da je nova generacija maturanata stasala u novi život, poželivši im da budu odlučni u ispunjavanju svojih snova.

„Kroz srednje obrazovanje postali ste zreliji, oplemenili ste svoj um i proširili vidike“, rekla je Pisićeva, poželivši im da ostvare svoje snove i da budu što uspešniji, ali da ne zabrave ove trenutke i svoj grad.

Direktor TŠC Goran Grujić rekao je da je maturantima ovo važna prekretnica u njihovom životu jer su radom, tudom i predanošću stigli do kraja ovog dijela obrazovnog putovanja, čestitajući im na postignućima koje su do sada ostvarili.

„Pred vama su novi izazovi, važno je da imate povjerenje u sebe, svoje sposobnosti i vještine koje ste stekli tokom svog obrazovanja i koje vam otvara mnoge mogućnosti“, rekao je Grujić.

Poželivši maturantima da budu otvoreni za novu iskustva i izazove, Grujić je poželio ovoj generaciji maturanata da ostanu dosledni svojim ciljevima i planovima u daljem životu.

Učenicima generacije SŠC „Petar Kočić“ Njegošu Vidoviću i Elmi Vehapi i TŠC Luki Lakiću i Aleksandru Bobaru uručeni su prigodni pokloni.

Maturanti su, nakon toga, nastavili druženje u zvorničkiim ugostiteljskim objektima.

(Info Birač)

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button