BiHističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaSportVijesti

U Zvorniku otvorene„Sportske igre mladih BiH“

U glavnoj gradskoj ulici u Zvorniku otvorene su „Sportske igre mladih BiH“.

Učenici od prvog do devetog razreda osnovnih škola sa područja cijelog grada danas i sutra nadmetaće se u pet sportskih disciplina – atletici, fudbalu, košarci, odbojci i između dvije vatre.

Ovo je jedan od najmasovnijih događaja ove vrste u Jugoistočnoj Evropi na kome će djeca imati priliku da iskažu svoj talenat i umijeće, ali prije svega uživaju u druženju i zabavi. U programu ovogodišnjih igara učestvuju i djeca sa posebnim potrebama.

Naida Hadzidedić, PR sportskih igara mladih u BiH izrazila je zahvalnost što je nastavljena  sjajna saradnja sa Zvornikom.

“Ono što je novo u odnosu na prethodne godine jeste da se Zvornik uključio sa 26 drugih gradova u održavanju našeg popularnog Mtel Dana sporta, koje predstavlja ovo kratko obilježavanje na gradskom trgu, a onda i takmičenja u igri između dvije vatre i atletici za djecu od prvog do petog razreda osnovnih škola. Sutra nastavljamo dalje sa takmičenjima”,pojasnila je Hadzidedić .

Ponosni smo na činjenicu da je naš grad već 13 godina sastavni dio ove manifestacije, rekao je gradonačelnik Bojan Ivanović.

“Ovo je prilika da naši školarci pokažu svoja znanja i umjeća, ali prije svega da steknu nove drugare, nova poznanstva i da promovišu sport kao zdrav dio života. Obaveza grada jeste da podržava ove manifestacije, a Zvornik je grad sporta i podržava sport i mlade i tako će biti i u narednom periodu”, istakao je Ivanović.

Takmičenje u atletici biće održano danas u okviru „Dana sporta“ u glavnoj gradskoj ulici, a takmičiće se učenici od prvog do petog razreda. U subotu biće organizovana takmičenjima u ekipnim sportovima u Rekreativno sportskom centru.

Pobjednici takmičenja u Zvorniku obezbijediće učešće na velikom finalnom takmičenju koje će se tokom juna i jula održati u Sarajevu. Cilj „Sportskih igara mladih“ je promocija sporta, druženja i zajedništva. Ambasadori Igara su velike sportske zvijezde Nemanja Matić, Nemanja Vidić, Edin Džeko, Luka Modrić, Aleksander Čeferin, Karl Hajnc Rumenige i mnogi drugi.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button