ističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Za socijalnu zaštitu u Vlasenici Centar planirao 991 000 KM

Krajem prošle godine Centar za socijalni rad Vlasenica nabavio je kombi vozilo za potrebe prevoza dijaliznih pacijenata a radilo se i na uređenju prostorija Centra. Radmila Stevanović magistar pedagogije zaposlena u Centru za socijalni rad Vlasenica kaže da je ukupna vrijednost projekta 114 000 KM te da je realizovan  preko javnog konkursa za raspodjelu sredstava od igara na sreću za 2023.godinu.

“Projekti su započeti u drugoj polovini decembra 2023.godine . Za nabavku kombi vozila dobili smo podršku u iznosu od 30 000 KM a za rekonstrukciju Centra 41 000 KM. Realizacijom ova dva projekta, Centar za socijalni rad je poboljšao usluge, posebno u radu sa djecom, jer imamo odvojenu prostoriju za rad sa djecom i porodicom što je jako bitno” – kaže Stevanovićeva.

Planirani budžet Centra za socijalni rad Vlasenica u 2024.godini iznosi 1 364 300 KM a najviše novca 991 000 KM usmjereno je u socijalnu zaštitu.

“Planirana sredstva za dodatak i pomoć i njegu drugog lica iznose 652 000 KM. Za novčanu pomoć planirana su sredstva 115 000 KM a na ime lične invalidnine 113 000 KM. Za smještaj u ustanove socijalne zaštite, planirana su sredstva u iznosu 73 000 KM kao i doznake pružaocima usluga u iznosu 33 000 KM. Prema sadašnjem broju lica smještenih u ustanove socijalne zaštite, mišljenja smo da planirana sredstva neće biti dovoljna jer je došlo do značajnog poskupljenja usluga smještaja” – ističe Stevanovićeva i dodaje da je za bruto plate zaposlenih planirano 284 000 KM.

“Sredstva su projektovana na bazi 13 zaposlenih. Rashodi za otpremninu, jednokratne pomoći iznosiće 1500 KM a izdaci za naknadu plate za vrijeme bolovanja koji se refundiraju od Fonda, iznosiće 5000 KM. Materijalni troškovi za 2024.godinu iznose 29 100 KM” – kaže Stevanovićeva.

Centar za socijalni rad Vlasenica ima 13 zapoelnih od čega devet stručnih radnika. Zaposleni imaju adekvatno obrazovanje a konstantna edukacija je neophodna kako bi i usluge Centra za socijalni rad bile još kvalitetnije – napominje Stevanovićeava.

“Posebno bih istakla superviziju, jer se tu radi o razmjeni iskustava kolega koji su zaposleni u Centrima za socijalni rad širom RS i na ovaj način možemo unaprijediti naš rad” – kaže Radmila Stevanović, magistar pedagogije zaposlena u Centru za socijalni rad Vlasenica.

Izvještaj o radu i finansijski izveštaj za 2023.godinu Centra za socijalni rad, kao i program rada i finansijski plan za 2024.godinu ove ustanove, bii su na dnevnom redu dvadeset prve redovne sjednice Skupštine opštine Vlasenica.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button