ističemoKultura i dešavanjanaslovnaRegija BiračVijesti

Završna priredba vrtića “Naša Radost”-nastupilo 300 budućih školaraca

Šetnjom mališana i vaspitača iz pripremnih odjeljenja Dječijeg vrtića „Naša radost“ u Zvorniku i završnom priredbom u Rekreativno sportskom centru, završeno je predškolsko obrazovanje za 300 predškolaca.

Na današnjoj priredbi izdvajamo posebnu tačku na kojoj su mališani na sebi nosili brojeve 1415 i 1416 za pomoć u liječenju Dejanu Stojiću iz Jardana i Jeli Marković-Ristanović, koja je obolila od težeg oblika karcinoma.

Maja Soro, direktorica vrtića istakla je da sa ponosom ispraćaju još jednu generaciju mališana koji će pokazati zašto je predškolsko obrazovanje važno za dalje učenje. 

“Publici se danas predstavilo oko 300 mališana iz 15 grupa. To su djeca koja pohađaju cjeloviti razvojni program iz naša četiri objekta, odnosno oko 150 mališana iz šest grupa. U devet pripremnih odjeljenja iz Branjeva, Tršića, Križevića, Karakaja, Kozluka, Oraovca, Pilice, Cera, Kiseljaka, Ulica, Roćevića i Čelopeka, te dva u Zvorniku predstavilo se još oko 150 budućih školaraca. Program je bio besplatan za ovu djecu, od oktobra do marta je njihov boravak finansirala Gradska uprava, a od marta do kraja maja resorno ministarstvo”, rekla je Soro.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Miloš Tomić smatra da su ova djeca u potpunosti spremna za polazak u školu.

 “Ove godine smo imali devet odjeljenja u seoskim i gradskim područjima. Zvornik je jedinstven u Republici Srpskoj po tome što omogućava djeci da pohađaju besplatno pripremna odjeljenja i tako se spremaju za polazak u školu”, rekao je Tomić.

Od septembra ih očekuje novi početak. Radio Magic im čestita na današnjim plesnim tačkama uz želje da im život bude upravo takav, veseo i razigran uz radost, pjesmu i igru! Srećno budući školarci!

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button