ističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Ana Nikolić učenik generacije u OŠ “Aleksa Jakšić” Milići, Sara Lukić jedini nosioc Vukove diplome

Ana Nikolić je učenica generacije u OŠ “Aleksa Jakšić” u Milićima a jedini nosioc Vukove diplome je učenica Sara Lukić. Priznanja i nagrade učeniku generacije, nosiocu Vukove diplome i nosiocima posebnih priznanja, uručeni su danas na manifestaciji “Dan učeničkih postignuća”. Ana kaže da je svakodnevnim učenjem, stekla titulu učenika generacije a tu su i posebne diplome iz geografije, istorije, pravoslavne vjeronauke i matematike. Njeno opredjeljenje u nastavku školovanja je gimnazija.

vukove diplome - ana nikolić

“Na mogim takmičenjima sam upoznala mnogo ljudi. Srećna sam što je dosta učenika iz naše generacije dobilo priznanja. Školovanje ću nastaviti ovdje u Milićima“ – kaže Ana.

Jedini nosioc Vukove diplome je učenica Sara Lukić, koja je, osim ovog priznanja dobila i posebna priznanja iz geografije, istorije, matematike, fizike i srpskog jezika.

vukove diplome

„Smatram da sam ove rezultate postigla zbog svog truda i rada ali i zbog svojih roditelja. Takođe, hvala mojoj učiteljici Tanji Marković i nastavnicima koji su mi predavali od šestog do devetog razerda. Upisaću gimnaziju i radujem se daljem školovanju“ – kaže Sara.

Jana Ristanić je dobila posebno priznanje iz istorije.

„Na takmičenju iz istorije osvojili smo treće mjesto. Školu ću pamtiti ne samo po učenju već i po prijateljima koje sam stekla ovdje. Upisaću gimnaziju ovdje u Milićima“ – kaže Jana.

Vildana Ramić je osvojila posebne diplome iz geografije, informatike i fizike.

„Osnovna škola je prvi stepen nekog obrazovanja i samog učenja i snalaženja u životu. Školske uspomene i moje drugove neću zaboraviti a upisaću medresu” – kaže Vildana.

Ljubica Savić kaže da su joj srpski jezik i geografija veoma dragi, stoga ne čudi da je baš iz ovih predmeta dobila posebne diplome.

“Osnovnu školu ću najviše pamtiti po smijehu, po drugarima, jer ne kažu džaba  “Od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba”. Ono što smo ovdje doživjeli neće se više ponoviti. Upisaću gimnaziju ovdje u Milićima i nadam se da ću biti uspješna kao i u osnovnoj školi” – kaže Ljubica.

Zahvalnicu za aktivnosti u Savjetu učenika dobila je učenica Andrijana Golić.

“Bila sam član Savjeta od šestog razreda. Svaki dan smo imali neke projekte. Obilježavali smo datume vezane za pisce, držali predavanja i realizovali druge aktivnosti” – kaže Andrijana koje će školovanje nastaviti u Vlasenici.

Ove godine ukupno je 7 učenika zaslužilo posebna priznanja a opština Milići ih je novčano nagradila. Nagrade je uručio načelnik opštine Milići Marko Savić.

“Tradicionalno podržavamo sve aktivnosti koje se tiču obrazovanja, jer smatramo da je to stub svake lokalne zajednice. Mi smo za nagrade učenika izdvojili 1050 KM i to je samo simbolika, da se djeci pokaže kako se vrednuje ono što rade. Važno je napomenuti da mi u kontinuitetu ulažemo značajna sredstva u školu kako iz budžeta tako i preko donatora, javnih preduzeća i ustanova. Opština  je za ovu godinu planirala za osnovnu školu 20 000 KM i najvećim djelom su ta sredstva prebačena. Imamo u planu da radimo krov zajedno sa UNDP-om i Ministarstvom prosvjete” – kaže načelnik Savić.

Direktor škole Radomir Madžarević kaže da je 58 učenika devetih razreda završilo školovanje.

vukove diplome

“Ovom prilikom želim da se zahvalim razrednim straješinama, svim nastavnicima i radnicima škole koji rade puno da ova škola bude to što jeste. Naš cilj je da budemo kao naša srednja škola i idemo ka tome. Mislim da unazad 30 godina nismo imali ovakve rezultate na takmičenjima – počev od republičkih pa do učešća na međunarodnim takmičenjima što je uspjeh i čini nas prepoznatljivim” – kaže direktor Madžarević.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa, manifestaciju su danas uveličali članovi recitarsoke, literarne i muzičke sekcije, te školski hor.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button