ističemoKultura i dešavanjanaslovnaRegija BiračVijesti

Autorsko veče Aćima Todorovića u Zvorniku

U zvorničkom Domu omladine sinoć je održano autorsko veče književnika Aćima Todorovića na kojoj je predstavio svoje dvije knjige „Zmijska vremena“ i „Vladati riječima znači biti bogat čovjek“.

Todorović kaže da je roman „Zmijska vremena“  iz štampe izašao krajem decemra prošle godine, a do sada je imao izvanredne reakcije kod čitalačke javnosti. U drugoj knjizi „Vladati riječima znači biti bogat čovjek“ nalaze se ogledi, recenziji i kritike, a ona je upravo juče izašla iz štampe.

On je naglasio da roman „Zmijska vremena“ obuhvata ratni period Odbrambeno-otadžbinskog rata vezujući se u dva pravca.

 – Prvi pravac uvodi čitaoca u priču u kojoj srpski vojnik pronalazi jednu djevojčicu koja je u nekoj akciji ostavljena ili zaboravljena pored puta, dok u drugom pravcu opisujem porodicu u Beogadu koja je imala nesreću da njihovog sina otmu Albanci na Kosovu davno prije rata 1999. godine koji se dešavao u ovoj srpskoj pokrajini, rekao je Todorović.  

Knjiga ‘Vladati riječima znači biti bogat čovjek’ je osvrt na neke  druge knjige i djela određenih pisaca o kojima sma pisao kritike, od kojih da pomenem Gorana Petrovića našeg čuvenog akademika koji je zaista jedan od najnagađivanijih autora u srpskom narodu – rekao je Todorović.

Recenzent Momčilo Golijanin je napisao da je roman „Zmijska vremena“ po mnogo čemu značajan doprinos srpskoj prozi.

Recenzent Stanka Ćalasan napisala je da Todorović u knjizi „Vladati riječima znači biti bogat čovjek“, ne samo da vlada  riječima Bogom mu danim, nego ima sluha da to bogatstvo prepozna i kod drugih književnika i da ga nesebično istakne u recenzijama koje za njih piše.

Knjige „Zmijska vremena“ i „Vladati riječima znači biti bogat čovjek“ izašle su u izdanju zvorničke izdavačke kuće „As oglas“. 

Todorović je i potpredsjednik Udruženja književnika Republike Srpske i višestruko je nagrađivan pisac kome je do sada iz štampe izašlo 12 knjiga.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button