ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Dragan Mićić novi trener FK Drina

Za novog trenera FK Drina iz Zvornika izabran je Dragan Mićić, nekadašnji fudbaler Crvene Zvezde. U dosadašnjoj karijeri radio je u omladinskoj selekciji Srbije, Zvijezdi 09. iz Bijeljine, Slogi iz Gornjeg Crnjelova i Loznici.

Novi trener FK Drina Dragan Mićić, koji će potpisati ugovor na dvije godine, zahvalio se upravi na ukazanom povjerenju.
“Dolazim u poznatu sredinu i siguran sam da FK Drina može mnogo više i to je moj zadatak. Očekuje nas teška sezona, ali smatram da to ova ekipa može da iznese,” rekao je trener Dragan Mićić.
Nakon završetka igračke karijere, Mićić se posvetio trenerskom poslu. Za trenera Drine, prvi put postavljen je 2011-te, a u sezoni 2013/14. sa svojom ekipom osvojio je Prvu ligu Republike Srpske i na taj način vratio Drinu u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Iz kluba je otišao u martu 2015. godine.

Jelenko Vasić, predsednik UO FK Drina rekao je da su planovi za naredni period jačanje organizacione strukture, sređivanje infrastrukture na kratkoročnom i dugoročnom planu te izrada zaslužnih i sezonskih ulaznica.

“Od trenutka preuzimanja funkcije predsjednika kluba pa do ovog trenutka zabilježen je napredak u organizacionom smislu. U narednim danima upravni odbor će donijeti niz pravilnika koji će regulisati organizaciju i rad kluba. Cilj zacrtan na polusezoni, a to je opstanak u ligi bez učešća u baražu je ostvaren. Sada možemo da se posvetimo pripremama za narednu sezonu koja će biti izuzetno teška. Iz tog razloga smo doveli Dragana Mićića koji je već u prošlosti bio u Drini i postigao jedan od najvećih uspeha kluba, plasman u Premijer ligu.
U cilju povratka ugleda FK Drina u proteklom periodu učinjeno je mnogo u savezu, a posebno među navijačima. Sve to je učinjeno kroz formiranje nove uprave i tijela koje smo nazvali “prijatelji kluba”.Cilj svih ciljeva je da konačno nađemo lokaciju i završimo pomoćni teren jer će posle toga mnoge stvari biti lakše. Napominjem da ćemo tokom pauze rekonstruisati svlačionice i ulaz na glavnu tribinu čije smo uređenje već počeli, istakao je predsednik UO FK Drina.

Vasić je najavio i skorije štampanje sezonskih ulaznica za navijače i zaslužne članske karte za članove.

Cilj za sledeću sezonu je plasman u prvih pet u Prvoj ligi Republike Srpske, rekao je sportski director Milan Đokić.
“Sleduje nam skraćenje lige za minimum šest klubova. Akcenat u formiranju ekipe biće povratak naših igrača koji su rasuti po raznim klubovima u premijer i prvim ligama. Planiramo da zadržimo kostur tima i uz par pojačanja da napravimo perspektivan tim. Izvršićemo i reorganizaciju omladinskih selekcija i u skladu sa tim angažovaćemo još nekoliko perspektivnih trenera. Blizu smo odluke da u sledećem prvenstvu probamo sa juniorima ući u omladinsku premijer ligu BiH”, pojasnio je Đokić na današnjoj konferenciji.

Čestitamo novom treneru Drine Draganu Mićiću!

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button