ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Dzudo veteran Dragan Božović iz Zvornika prvak Evrope

Trener dzudo kluba ” Soko” iz Zvornika Dragan Božović postao je prvak Evrope u konkurenciji veterana.

Prvenstvo Evrope za dzudo veterane održano je u Sarajevu. Na prvenstvu je učestvovalo 35 država sa više od 800 takmičara.

Za Dzudo savez BiH nastupilo je 27 takmičara i osvojene su dvije zlatne medalje. Božović koji je postao prvak Evrope plasirao se na Svjetsko prvenstvo u Las Vegas, koje će se održati u Americi početkom oktobra ove godine. On je savladao tri svoja protivnika. U finalu je imao vrlo dobrog Engleza kojeg je dobio na produžetke borbe.

Zvorničanin Ognjen Pavlović koji je predsednik dzudo Saveza BiH otvorio je Evropsko veteransko prvenstvo u Sarajevu zajedno sa dr Laslom Totom predsednikom Evropske dzudo unije.

“Ovo je jos jedan veliki dogadjaj za naš savez i naš sport. Nadam se da će svi učesnici poneti lepe uspomene iz Sarajeva i da će naša organizacija dobiti najveće ocene od strane Evropske dzudo unije. Hvala svim saradnicima koji su učestvovali u tehničkoj organizaciji ovog prvenstva gde smo još jednom svi zajedno potvrdili da imamo kapacitete za najviše domete”, istako je Pavlović.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button