ističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Vlasenica po drugi put domaćin djeci sa Kosova i Metohije

Djeca sa Kosova i Metohije, njih 46, boraviće u Vlasenici  kod svojih vršnjaka do subote, 29. juna. Vlasenica je drugi put domaćin djeci sa Kosmeta, ovog puta iz opštine Leposavić.

„Očekujem da vidim lijep grad Vlasenicu i Republiku Srpsku. Drago mi da postoji ova akcija da djeca sa KiM dolaze ovdje, ovo pomaže u našem razvijanju, u sticanju novih prijateljstava. Na Kosovu nemamo sve obezbijeđeno kao što imaju djeca u centralnoj Srbiji ili u Berogradu, ali ćemo zato uživati ovdje kod vas u vašem mjestu“ – kaže Marta Simić iz Leposavića.

NJena drugarica, Dunja Petronijevć kaže da je zadovoljna organizacijom ove akcije. “Očekujem dobor druženje kako u porodici u kojoj ću biti, tako i sa drugarima sa kojima sam došla” – kaže Dunja.

Violeta Barać, nastavnica matematike u OŠ “Leposavić” u pratnji je djece sa Kosova i Metohije.

“Putovali smo oko 11 časova i nadamo se prijatnom druženju ovdje u Vlasenici. Bila sam i prošle godine u Republici Srpskoj, a prvi put sam u Vlasenici. Svakako da očekujemo lijepe trenutke, kao i prošle godine“, rekla je Baraćeva.

kosova i metohije

Djecu i njihove nastavnike na Trgu srpskih boraca dočekali su načelnik opštine Miroslav Kraljević i direktor Osnovne škole “Vuk Karadžić” Vlasenica Dalibor Vidović.

“Po drugi put smo domaćini djece sa Kosova i Metohije. Prošle godine smo im priredili bogat sardžaj i kada smo ih ispraćali plakali su i domaćini i gosti. U tome i jeste draž, da se osjeti toplina i ljubav. Srbi na Kosovu teško žive, u enklavi su, i ja vjerujem da će ova djeca, iz Vlasenice ponijeti lijepe utiske a mi ćemo se kao i uvijek potruditi da im budemo najbolji domaćini” – kaže načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

Centralni doček djece sa Kosmeta, za njih ukupno 650, organizovan je u Bratuncu na mostu Bratoljub . Djeci sa Kosova i Metohije, domaćini su 15 gradova i opština u Republici Srpskoj, a ove godine u regiji Birač, po prvi put djeca borave u Zvorniku i Bratuncu.

Boravak djece sa KiM, dio je projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button