ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

„Kul jul“ u Šekovićima: Prijave za takmičenje u besjedništvu

U srijedu 24. Jula u Šekovićima u okviru manifestacije “Kul jul” održaće se veče besjede.

“Ove godine ćemo četvrti put zaredom održati takmičenje u besjedi. Na takmičenje se mogu prijaviti studenti i srednjoškolci. Žiri na večeri besjede čine mr Rajko Lazić, pravnik, generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske, sveštenik Ivan Savinović i Prof. Dr Dimitrije Ćeranić” kaže ispred organizatora Marko Perendić, direktor turističke organizacije opštine Šekovići.”

Svi zainteresovani studenti i srednjoškolci mogu se prijaviti pod sledećim uslovima.

-Besjeda treba da bude autorska, a tema je slobodna.
-Besjeda mora biti bez psovki i bez nacionalnog, rasnog, vjerskog i bilo koje druge vrste vrijeđanja, omalovažavanja i diskriminacije.
-Dužina govora besjede između 5 i 7 minuta.

Tekst besjede slati na Mail adresu to.sekovici@gmail.com do 20. Jula. Nakon pregleda teksta besjede autor će biti pozvan na učešće na takmičenje u besjedništvu.
Prethodne dvije godine (2022. i 2023.) pobjednik našeg takmičenja u besjedi bio je Simeon Petković student pravnog fakulteta u Istočnom Sarajevu. Pretprošle godine, deset dana nakon pobjede u Šekovićima, Simeon je sa istom besjedom koju je govorio u Šekovićima pobjedio i na čuvenoj “Nušićijadi”. Za prva tri mjesta su obezbjeđene novčane nagrade. Jednu nagradu dobija i takmičar koji dobije najviše glasova publike.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button