ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Ljetna sezona na OC Јahorina od 27. juna – mnoštvo novina i popusta za posjetioce

Ljetna turistička sezona na Јahorini zvanično će početi 27. juna uz mnoštvo novina i popusta koje je Olimpijski centar Јahorina pripremio za posjetioce. Cilj je da Јahorina, osim zimske, postane i najpoželjnija ljetna destinacija.

Јahorina će 27. juna “otvoriti vrata” za svoje ljetne sadržaje.

Skaj dajv, adrenalinski park, biciklističke staze, panoramsko razgledanje gondolom, vodene aktrakcije samo su dio sadržaja u kojima će ovog ljeta uživati gosti iz cijelog svijeta.

Olimpijski centar pripremio je niz pogodnosti i popusta kako za građane Istočnog Sarajeva tako i cijele BiH.

– 50 odsto popsuta za sve građane BiH za ljetne sadržaje na Јahorini i šest dana bespaltno za sve građane Istočnog Sarajeva – pojasnio je Dejan Ljevnaić, direktor OC Јahorina.

Iako se Јahorina u poslednje dvije godine susrela sa tzv. “zelenim zimama” sa malo snježnih padavina, Olimpijski centar bilježi uspješnu zimsku sezonu uz dobit od 340.000 KM.

Iako smo poslovali u ekstremno teškim uslovima iskazali smo dobit. Uvećali smo imovinu Olimpijskog centra za 26 milina KM. I to je najbolji rezultat svih ulaganja i poslovanja. Ova firma sa svom imovinom i biznisom na tržištu vrijedi 500 miliona KM – rekao je Nedeljko Elek, predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Јahorina.

Turizam je jedna od najznačajnijih grana privrede za grad Istočno Sarajevo.

Saradnja lokalnih zajednica i OC Јahorina sa Vladom Republike Srpske rezultiraće postavljanjem mobilijara na planini kao i izgradnjom biciklističke staze, čija je vrijednost milion KM.

– Plan je da u narednih deset dana završimo projektnu dokumentaciju, predstavimo je Vladi i brzo dođemo do rješenja, kako bi do polovine ili krajem sezone imali ovo realizovano – kazao je Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Rukovodstvo OC Јahorina uručilo je zahvalnicu gradonačelniku Istočnog Sarajeva Ljubuiši Ćosiću za najuspješniju akciju čišćenja planine.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button