ističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Marija Pantelić đak generacije u vlaseničkom srednjoškolskom centru

„I ko zna gdje, i ko zna kad…“ odzvanjalo je holom vlaseničkog Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ dok su maturanti, sa diplomama u rukama, napuštali zgradu u kojoj su proveli nezabravne godine svog školovanja.

„Još jedna dobra, 64. generacija, svečano je ispraćena iz našeg Centra. Ono što sam poručio našim maturantima je da gdje god da idu, da se sjete svoje škole i svojih profesora, i, ako im bude zatrebala neka pomoć, da je zatraže, jer je naš kolektiv spreman da im je pruži u svakom trenutku. Život nije lak, serviraće im i neke loše strvari, a ja mislim da smo ih naučili da prevaziđu nedaće, da kad padnu, ustanu još čvršći i jači“, kazao je direktor Pajisija Petrović.

srednjoškolskom

Prigodne nagrade i diplome „Vuk Karadžić“ uručene su učenicama koje su tokom školovanja imale sve petice i primjerno vladanje, farmaceutskom tehničaru Mariji Kovačević i gimnazijalki Mariji Pantelić, koja je ponijela i titulu đaka generacije.

„Velika mi je čast što sam izabrana za đaka svoje generacije. Želim da se zahvalim prvenstveno svojim roditeljima, a onda profesorima, direktoru i svim radnicima škole koji su stajali uz nas ove četiri godine, bodrili nas i spremali za dalji put koji nam predstoji. Škola nije bila mjesto na kome samo učimo, nego mjesto gdje smo stekli nova prijateljstva, iskustva, nezaboravne uspomene“, s prepoznatljivim osmijehom je ispričala Marija Pantelić, koja je tokom školovanja nizala uspjehe na brojnim takmičenjima iz fizike, matematike, geografije, a bila je i stub ženske košarkaške ekipe koja se, osim regionalnim i republičkim, okitila i medaljama evropskog vicešampiona.

Novčanu nagradu od 500 KM i diplomu đaka generacije, Pantelićevoj je uručio načelnik Vlasenice Miroslav Kraljević.

srednjoškolskom

„Ono što je dobro i što vrijedi mora biti nagrađeno. Treba naći način da se stimulišu đaci, da oni koji rade i trude se budu prepoznati u društvu, da generacije koje dolaze znaju da, mi kao društvo, ja kao načelnik, direktor i profesori, cijene sve ono dobro što se radi u srednjoškolskom centru koji je primjer kvaliteta, dobrog rada i uspjeha, ne samo u ovoj regiji, nego i u Srpskoj“, kazao je načelnik Miroslav Kraljević.

Školovanje u Srednjoškolskom centru „Milorad Vlačić“ u Vlasenici završilo je 80 maturanata, po jedno odjeljenje: gimnazijalaca, farmaceutskih, fizioterapeutskih i šumarskih tehničara i bravara-zavarivača.

Tekst: T.Golijanin

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button