ističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Marina Dubočanin učenik generacije u OŠ “Vuk Karadžić” Vlasenica

Marina Dubočanin, učenik je generacije u OŠ “Vuk Karadžić” Vlasenica. Priznanje i nagrade, Marini su uručeni u petak  na manifestaciji “Dan učeničkih postignuća”.

“Postizala sam rezultate iz fizike, matematike, srpskog i ruskog jezika, pravoslavne vjeronauke… Bilo je potrebno dosta truda ali isplatilo se. Planiram upisati gimnaziju u SŠC u Vlasenici” – rekla nam je učenik generacije.

učenik - oš vuk karadžić vlasenica

Radenko Dubočanin, Marinin otac kaže da je preponosan na njen uspjeh.

“Ponosni roditelj. Imam dvije starije kćerke koje su takođe dobro učile. I Marina nam je takođe velik ponos. Mislim da su djela pokazala svoje, ona je vrijedno dijete, vrijedan učenik i zaslužuje svaku pohvalu” – poručio je Marinin otac Radenko.

Nagrade učeniku generacije, nosiocima Vukove diplome i nastavnicima uručio je predsjednik SO Vlasenica Goran Đurić.

učenik - oš vuk karadžić vlasenica

“Opština Vlasenica će nastaviti i dalje da ulaže u obrazovanje. Pružaćemo i dalje finansijsku podršku za takmičenja i druge aktivnosti. U planu nam je i izgradnja novog objekta osnovne škole, kao i nabavka školskog autobusa. Nažalost, prisjetili smo se i teških trenutaka i prerano preminule direkorice Danke Milić Kezunović koja je postavila jake temelje rada i discipline u našoj skoli” – izjavio je Đurić.

Najviše priznanja na “Danu učeničkih postignuća” dobila je Milica Mazić.

učenik - oš vuk karadžić vlasenica milica mazić

“Danas sam dobila Vukovu diplomu, zatim priznanje kao član košarkaškog kluba i nagradu kao najbolja košarkašica u Republici Srpskoj. Bilo je naporno, ali kad imam dobre djevojke u timu onda je sve lako i to je nešto što će mi najviše ostati u sjećanju” – kaže Milica

Školsku 2023/24.godinu završio je 81 maturant a njih šest su nosioci Vukove diploma – rekao je v.d.direktora OŠ “Vuk Karadžić” Vlasenica Dalibor Vidović.

“Jedna velika,divna, sjajna generacija nas napušta ovih dana. Pored toga pokazali smo da je naša škola prepoznatljiva u sportu, matematici, fizici i pokazujemo da smo škola lider u Birčanskoj regiji. Moram da pomenem da je ovo bila jedna teška godina.Ostali smo bez direktorice, prijateljice Danke i to nas je uzdrmalo ali sve što smo osvojili posvetili smo njoj” – rekao je v.d.direktora OŠ “Vuk Karadžić” Vlasenica Dalibor Vidović.

On je izrazio zahvalnost lokalnoj upravi na podršci, te učenicima i nastavnicima na predanom radu.

Najbolje rezultate u školskoj 2023/24.godini postigli su:

Nađa Stanišić III razred, Sofija Kovačević VI razred, Marina Mišić VII razred, Tara Marinković VII razred, Marija Mazić VII, Andrijana Vasiljević VII, Nina Lelek VII, Ana Vlačić VII, Sergej Jurošević VIII, Uroš Popović VIII, Jovana Lilić VIII, Ognjen Milić VIII, Sofija Motika VIII, Milan Ivanović IX, Nikolina Todorović IX, Nađa Kovačević IX, Obren Majstorović IX, Andrea Sokić IX, Nadežda Erkić IX, muška i ženska košarkaška ekipa.

UČENICI VUKOVCI (deveti razred): Simona Mićić, Nikolina Todorović, Stanojka Vuković, Milica Mazić, Martina Milanović i Obren Majstorović.

NAGRAĐENI NASTAVNICI: Dalibor Vidović, Ivan Milanović, Ivan Pojžak i Sanja Kilibarda.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button