ističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Milići: Konferencija beba – Mila Mimić, rođena prije 5 dana, najmlađa beba

Na Drugoj Konferenciji beba koja je juče održana u Sportskoj dvorani u Milićima, izabrano je Tročlano Predsjedništvo, bebe su se takmičile u puzanju a tate u presvlačenju beba. Tročlano Predsjedništvo čine: najmlađa beba Mila Mimić – koja je rođena prije 6  dana ,najstarija beba je Mia Marković, a beba sa najviše braće i sestara je Ana Mimić (petoro braće i sestara). Majka najmlađe bebe Jadranka Vuković Mimić kaže da su u porodici svi presrećni zbog prinove.

beba - Konferencija beba Milići

“Prije pet dana sam postala šesti put majka, djevojčice Mile. Ovakvi događaji nam znače” – kaže tridesetšestogodišnja Jadranka Vuković Mimić i dodaje da tata Nemanja pomaže u svemu.

U takmičarskoj disciplini puzanje, učestvovalo je pet beba starosti do 1 godine a pobjednica je Anika Savić.

beba - Konferencija beba Milići

Nikša Cvetković i njegov tata Radomir, pobjednici su takmičarske discipline u brzom presvlačenju beba.

Na Konferenciji beba organizovana je i tombola a nagrađeno je 5 srećnih dobitnika: Ilija Pavlović, Vukan Đurić, Miloš Sušić, Dunja Tešić i Nina Lalović.

beba - Konferencija beba

U zabavnom dijelu programa  nastupili su Poletarci, djeca srednje vrtićke grupe.

beba - Konferencija beba

Načelnik opštine Milići Mrako Savić kaže da je Konferencija veličanstven događaj koji okupi veliki broj građana.

“Mislim da je i broj ljudi koji iskažu interes da se okupimo velicanstven. Hvala mojim saradnicima koji su učestvovali u organizaciji ove manifestcije, posebno gospođi Marini Mišić koja je dala sve od sebe da manifestacija izgleda ovako kako jeste. Opština Milići je posvećena podsticaju pronatalitetne politike, u toku 2023.godine isplatili smo 73 podsticaja za novorođene bebe, nekih 69 000 KM. Opština Mililići za prvorođeno dijete izdvaja 500 KM, za drugo 750 KM, treće 1000 KM, cetvrto 1250 KM i za peto i svako naredno 1500 KM. U prvih šest mjeseci ove godine, već imamo 31 dijete za koje smo isplatili podsticaj u visini 25 000 KM i vjerujemo da ćemo do kraja godine imati još isplata” – kaže načelnik Savić.

On dodaje da pored ovih mjera, Opština Milići daje i podsticaj za vantjelesnu oplodnju.

“Pravilnikom je predviđen maksimalan iznos za ove namjene do 6000 KM i zahavljujući ovoj mjeri do sada je rođeno 5 beba. Prošle godine smo imali dva takva podsticaja a rođena je jedna beba. Takođe, subvensionišemo cijenu boravka djece u vrtiću. Za svu djecu, ekonomska cijena vrtića je umanjena za 17%, za svako drugo upisano dijete u vrtić, cijena je dodatno umanjena za 20% a za treće i svako sledeće upisano dijete boravak je besplatan. To su direktne mjere a tu su još i dobar nivo zdravstvene zaštite, dobar nivo obrazovanja i druge” – navodi načelnik Opštine Milići Marko Savić koji je otvorio Drugu Konferenciju beba u Milićima.

Drugu Konferenciju beba, organizovali su opština Milići, PU “Poletarac” Milići i Sportski centar Milići uz podršku Ministarstva porodice omladine i sporta RS.

Pokrovitelj manifestacije je opština Milići, koja je obezbijedila poklone za učesnike Konferencije beba a Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS poklonilo je majice.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button