BiHističemonaslovnaRegija BiračRegionSportVijesti

Pehar ostao u Vlasenici – završen turnir 3×3

Pobjednik četvrtog turnira u košarci 3×3, koji je minulog vikenda održan u Vlasenici je domaćin, ekipa „Vlasenica 3×3“.Drugo mjesto osvojila je ekipa „Dangerous Meridian“ iz Crne Gore a na trećem mjestu su njihovi zemljaci, ekipa „Titograd“.Aleksandar Lazić je šampion takmičenja u zakucavanju.

Filip Dragojević, član pobjedničke ekipe kaže da je prvi put u Vlasenici. Ne krije zadovoljstvo pobjedom i organizacijom turnira.

„Zadovoljan sam organizacijom turnira. Ovo je moj prvi boravak ovdje i nadam se da ću doći opet i osvojiti prvo mjesto kao sada“, izjavio je Filip Dragojević, jedan od članova ekipe „Vlasenica 3×3“.

3x3 - turnir vlasenica

Dalibor Vidović jedan od organizatora turnira, kaže da je ovaj sportski događaj okupio 13 ekipa.

“Pripreme ovog turnira su počele jako rano, čak po okončanju prethodnog. Tokom cijele godine organizatori su bili u kontaktu sa potencijalnim ekipama i sponzorima. Drago mi je što je domaća ekipa pobjednik i što su pokazali da se najbolji basket trenutno igra u Vlasenici” – poručio je Vidović.

Načlenik optine Vlasenica Miroslav Kraljvieć napominje da je turnir odlična prilika za pormociju košarke jer je Vlasenica, kako kaže rasadnik košarkaških talenata.

3x3 - turnir vlasenica

“Činjenica je da iz godine u godinu napredujemo i da je ovogodišnja organizacija uspješnija u odnosu na prethodne. Vlasenica je „rasadnik“ talenata u košarci. Dosta je momaka i djevojaka svoju karijeru započelo ovdje, pa onda otišlo i zaigralo za velike reprezentacije. Jedan od njih je i Aleksandar Lazić, a to mi je posebno drago. Uvijek ću podržavati ovakve i slične projekte” – ističe načelnik Kraljević i podsjeća da je jedan od projekata usmjerenih ka razvoju sporta, izgradnja sportske dvorane.

Košarkaški turnir 3×3 u Vlasenici, održan je 22.juna.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button