ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Preminuo Obren Mitrović, simbol male kafanice “Obrenovac”u Zvorniku

Sećam se, bila sam mala devojčica, kada sam u B-blokovima, kao furija uletala u kafanu Obrenovac da uzmem čašu vode. Čika Obren, uvek smiren, ljubazan, deci ispred zgrade, sipao u čaše vodu uz komentar “Deco, hoćete li još vode”?

Preselili smo se u Mali Zvornik iz B-blokova, a mala kafanica čika Obrena, preselila se posle nekog perioda u kuću pored. Bila sam malo veća devojčica pa su me čika Obren i njegova divna supruga sa osmehom pozdravljali uz pitanje “Hoćeš li čašu vode”?

Godine su prošle, kafana se opet preselila u Zvornik. Kada god sa decom krenem na Drinu, čika Obren uvek se javi i porazgovara sa nama.

Mala kafanica Obrenovac, renovirala se, sin Oliver, krenuo očevim stopama, ali uz savremeniju opremu i kuhinju. Međutim, čika Obren je uvek bio simbol te male kafanice koja se pretvorila u prelep restoran “Obrenovac”.

Porodično smo odlazili na ručak ili piće i uvek čika Obren, priđe, pozdravi se, kao i uvek smireno i ljubazno.

Jutros kada sam videla posmrtnicu Obrena Mitrovića postala sam beskrajno tužna. Kao da se delić mog detinjstva preselio negde drugo.

Dragi i ljubazni čika Obrene, neka Vam je laka zemlja i počivali u miru sa anđelima u carstvu nebeskom! Ostaćete upamćeni kao miran, tih i ljubazan čovek koji će za mene uvek biti simbol male kafanice “Obrenovac”!

Najiskrenije saučešće porodici!

Jelena Zekić

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button