BiHističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Restoran “Stara Kasaba” ugostio uspješne učenike i njihove porodice

U restoranu “Stara Kasaba”, u Novoj Kasabi minulog vikenda je upriličen ručak za uspješne učenike i studente iz Republike Srpske koji su se istakli kao najbolji u svojoj generaciji. Njih osam sa svojim porodicama prisustvovalo je događaju.

Senida Hodžić iz Zvornika, nosioc je Vukove diplome u SŠC “Petar Kočić” u Zvorniku.

uspješne učenike - restoran Stara Kasaba

“Završila sam srednju medicinsku školu i planiram nastaviti školovanje u Tuzli na Odsjeku zdravstvenih studija, smjer medicinsko-laboratorijska dijagnostika. Ovo druženje nam veoma znači i ova podrška, kako bismo nastavili da nižemo naše uspjehe” – poručila je Senida.

uspješne učenike - restoran Stara Kasaba

Organizator skupa bila je Fondacija poduzetnika BiH.

“Danas smo se ovdje okupili da bi dali podršku našim studentima Bošnjacima koji su u entitetu RS postogli velike rezultate. Ukupno ih je osam i to je simbolična podrška da znaju da nisu sami, da ima neko ko razmišlja o njima” – kaže Samir Vildić predsjednik UO Fondacije poduzetnika u BiH.

Midheta Hadžić referent marketinga u firmi “Metkomp“, kaže da je ovo jedan od načina da se podrži znanje.

“Počastili smo ručkom uspješne učenike i njihove porodice. Ovim smo htjeli pokazati da mi i dalje cijenimo ljude koji daju sve od sebe i idu ka uspjehu. Mi kao društveno-odgovorna firma, odlučili smo da damo podršku i počastimo ih u našem restoranu ” – ističe Midheta.

Druženju u Novoj Kasabi prisustvovali su uspješni učenici sa svojim porodicama iz Zvornika, Srebrenice, Modriče i Janje.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button