ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Salcburg: Gradonačelnici Ivanović i Avinger razgovarali o unapređenju saradnje  

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović razgovarao je u zgradi Graske uprave Salcburga sa gradonačelnikom ovog grada Bernhardom Avingerom o unapređivanju privredne i ekonomske saradnje između ove dvije lokalne zajednice.

Ivanović je nakon povratka iz Salcburga rekao da je bilo riječi i o drugim vidovima saradnje, odnosno iz oblasti donacija, kao i posjeti gradonačelnika Avingera sa svojim saradnicima gradu Zvorniku.

„Dogovorili smo da gradonačelnik Avinger, koji je na ovu funkciju izabran prije pedesetak dana, posjeti Zvornik u julu 2025. godine“, rekao je Ivanović i izrazio uvjerenje da će saradnja Salcburga i Zvornika u narednom periodu biti još intenzivnija.

Ivanović je Zahvalio Avingeru i gradskim vlastima Salcburga na donaciji 42 bolnička kreveta za Dom za stara lica u Kiseljaku kod Zvornika koju je grad Salcburg poklonio Zvorniku u februaru ove godine.

Gradonačelnik Zvornika je na poziv predstavnika srpske dijasore u Austriji razgovarao i sa generalnim konzulom Srbije Verom Vukićević o aktuelnim temama iz ove oblasti.

Ivanović se zahvalio i srpskoj dijspori koja je imala značajan doprinosu u realizaciji doniranih bolničkih kreveta za Dom za stara lica u Kiseljaku kod Zvornika.

Dom za starija lica u Kiseljaku kod Zvornika, posredstvom zvorničke Gradske uprave, dobio je 8. februara ove godine 42 bolnička kreveta sa pratećom opremom, koje je obezbjedila srpska dijaspora sa humanistom iz Lopara Zlatkom Stojanovićem, koji živi i radi u austrijskom gradu Salcburgu.

Tada je sa tamošnjom bolnicom i gradskim vlastima dogovoreno da prilikom zamjene opreme, donacija bude ustupljena Zvorniku, odnosno Domu za starija lica u Kiseljaku.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button