ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Sve spremno za dolazak djece sa Kosova i Metohije u Srpsku-u Bratuncu centralni doček

Sve je spremno za dolazk oko 650 srpske djece sa prosvjetnim radnicima i mladih sa poteškoćama u razvoju sa Kosova i Metohije u Republiku Srpsku.

Mališani sa Kosmeta stižu u subotu u Bratunac oko 12.00 časova  i biće prihvaćeni na mostu “Bratoljub” između Ljubovije i Bratunca, a centralni doček uz kulturno-umjetnički program predviđen je u porti bratunačke Crkve Uspenja Presvete Bogorodice.

Ovo je 12. put da se realizuje projekat “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, a prvi put se doček organizuje se u Bratuncu, gdje će ih dočekati predsjednik Odbora Milorad Arlov, načelnik bratunačke opštine Lazar Prodanović, zvaničnici Republike Srpske i Srbije, te delegacije gradova i opština iz Republike Srpske u kojima će sedam dana boraviti gosti sa Kosmeta.

Djeca će boraviti kod svojih vršnjaka u 15 gradova i opština Republike Srpske od 22. do 29. juna.

Nakon prijema i dobrodošlice u Bratuncu, produžiće za Banjaluku, Prijedor, Gradišku, Čelinac, Prnjavor, Brod, Šamac, Teslić, Bijeljinu, Zvornik, Vlasenicu, Istočno Novo Sarajevo i Istočnu Ilidžu, a jedna grupa ostaje u Bratuncu.

Arlov je rekao da samo jedan autobus sa djecom iz Štrpca, koji su gosti Trebinja, ulazi posebno na graničnom prelazu Vardište kod Višegrada i produžava za Trebinje.

Bratunac i Zvornik prvi put učestvuju u ovom projektu.

Djeca dolaze iz Kosovske Mitrovice, Zvečana, Leposavića, Zubinog Potoka, Srbice, Kline, Goraždevca, Velike Hoče, Orahovca, Kosova Polja, Ugljara, Gračanice, Štrpca, Novog Brda, Kosovske Kamenice, Šilova, Vitine, Pasjana i Parteša.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button