ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

U Bratuncu održan svečani prijem za roditelje novorođenčadi

Načelnik opštine Bratunac dr Lazar Prodanović organizovao je, drugi put u toku ove godine, svečani prijem za mlade bračne parove koji su u prethodnom periodu postali roditelji novorođenčadi.

Roditelji su podnijeli zahtjeve i ostvarili pravo na jednokratnu novčanu pomoć za rođenje djeteta, a sve u skladu sa Pravilnikom o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za stimulisanje nataliteta na području opštine Bratunac.

Rješenja o jednokratnoj novčanoj pomoći danas su uručena za 37 bračnih parova koji su u prethodna tri mjeseca postali roditelji.
Četrnaest majki je dobilo iznose od 500 KM za rođenje prvog djeteta, trinaest majki iznose od 700 KM za rođenje drugog djeteta, 6 majki iznose od 1.000 KM za rođenje trećeg djeteta, tri majke iznose od 1.000 KM za rođenje četvrtog djeteta i jedna majka iznos od 1.700 KM za rođenje blizanaca, drugog i trećeg djeteta. Ukupno iz budžeta za 37 porodica izdvojeno je 26.800 KM.
Opština Bratunac će i u narednom periodu nastaviti da izdvaja značajna sredstva za ovu namjenu,kao i da raznim mehanizmima podržava mlade bračne parove i stimuliše ih da ostaju na ovom prostoru, saopšteno je iz opštine.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button