ističemonaslovnaRegija BiračSportVijesti

U Zvorniku uspješno održan 3na3 junior fudbal

Zvornik je bio četvrta stanica ”3na3 junior fudbal” turnira. U prethodna dva dana, najmlađi igrači imali su priliku da izađu na teren, pokažu svoje fudbalske vještine i osvoje titulu šampiona u ovom novom formatu fudbala. Pored uzbudljivih mečeva i sportske atmosfere, tu je bio i PlayStation 5 kutak gdje su mladi fudbalski entuzijasti mogli da se takmiče, te pokažu svoje sposobnosti u virtuelnom svijetu fudbala.

U kategoriji osnovaca, ekipa ”Drina 2” osvojila je titulu šampiona, dok je Miloš Timko proglašen za najboljeg igrača. Među srednjoškolcima, ekipa ”Karakaj” odnijela je titulu pobjednika, a priznanje za najboljeg igrača pripalo je Nemanji Jokiću.

U takmičenju igrice FC24, Čedomir Lazić izašao je kao pobjednik. Finalisti 3na3 junior turnira plasirali su se u veliko finale, koje će se održati ovog vikenda u Banjaluci, gdje će se sastati najbolje ekipe iz svih pet gradova.

Kroz projekat 3na3 junior fudbal cilj je promovisanje zdravih životnih navika među mladima, pružajući im priliku da izađu na teren, osvoje vrijedne nagrade, a takođe i steknu nova prijateljstva. PlayStation 5 kutak je pokazatelj kako se svijet gejminga i fizičkog sporta može uspješno spojiti. Mladi igrači ne samo da stiču fizičke vještine i kondiciju na terenu, već se takmiče i u digitalnim verzijama fudbalskih igara, razvijajući strateško razmišljanje i reflekse. Ovom kombinacijom omogućeno je mladima da sagledaju fudbal iz različitih uglova.

Realizacija ovog projekta podržana je od strane Predsjednika Republike Srpske, dok su partneri turnira kompanija Ekosen koja se bavi proizvodnjom modernih IR panela za grijanje, te Autoputevi Republike Srpske. Dok za realizaciju PlayStation 5 kutka zadužena je eAdriatic liga – regionalna esport liga sa sjedištem u Bosni i Hercegovini.

Završnica turnira planirana je za vikend. U subotu je planirano takmičenje po kategorijama, dok je veliko finale zakazano za nedelju.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button