BiHističemonaslovnaRegija BiračSvijetVijesti

Utvrđena dalja dinamika radova na ski-centru Igrišta – otvaranje restorana 10.septembra a ski sezone 30.decembra

Na ski-centru Igrišta, u petak je održan radni sastanak načelnika opštine Vlasenica Miroslava Kraljevića sa predstavnicima Olimpijskog centra Jahorina, izvođačima radova i svima koji su uključeni u ovaj projekat. Nedeljko Elek, pedsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina kaže da su na sastanku sumirani dosadašnji radovi i utvrđena dalja dinamika izvođenja istih.

“Za 25 dana puštamo jezero u rad. Tu očekujemo bržu i bolju saradnju sa “Elektro-Bijeljinom”, tu imamo jedan problem sa njima, koji je tehničke prirode. Otvaranje restorana planirano je 10.septembra a skijaćemo od 30.decembra. To je dinamika koju smo postavili. Imali smo nekih problema sa našom likvidnošću, to je već poznato i to je riješeno. Vlada RS radi dokapitalizaciju, prebačeno je 12 miliona KM, tako da punom parom idemo i radimo” – izjavio je Nedeljko Elek, pedsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević kaže da ga raduje činjenica što je većina najvažnijih poslova završena.

“Naravno, svi oni projekti koji su započeti biće u najskorije vrijeme završeni. Kao što vidite žičara radi, uređenje restorana se privodi kraju, ostaje da se završi upravna zgrada. Takođe, tu je i prilazni put koji je potrebno uraditi, imali smo razgovore sa predsjedikom Dodikom. Potrebno je obezbijediti sredstva za taj projekat. Mogu vam reći da sam u proteklim mjesecima imao na hiljade poziva investitora iz Evrope i regiona. Ljudi su dolazili ovdje i očarani su prirodom. Neophodno je napraviti smještajne kapacitete I sve one prateće sadržaje. Trebaće vremena naravno da se sve uradi što je planirano, ali ne može nista preko noći. I Jahorina se evo konstantno gradi, iako je već svjetski ski-centar” – izjavio je načelnik Kraljević.

Ognjen Pavlović menadžer u firmi “Gradex” Zvornik kaže da su radovi, povjereni ovom preduzeću izvedeni u planiranim rokovima.

restorana - ski centar igrišta

“Trenutno završavamo ski bife koji bi trebao biti urađen u narednim danima” – rekao je Pavlović I dodao da je “Gradex” bio angažovan na izgradnji betonsko-armiračkih radova na žičari i vodovodu.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button