BiHističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

UŽ “Maja” Kravica organizuje ”Pohod nadograđenje staze zdravlja” 25.juna

Udruženje žena “Maja” Kravica organizuje u utorak, 25.juna “Pohod nadograđene staze zdravlja”. Učesnici pohoda, imaće priliku da stazom dugom 3km, uživaju u prelijepom krajoliku ali i da se osvježe u domaćinstvima koja se nalaze na mapi staze.

“Ne mogu a da ne pomenem aktivnosti koje je UŽ “Maja” zajedno sa UŽ “Priroda” Bratunac provelo u prethodnom periodu kada je u pitanju promocija seoskog turizma. Mi smo prije nekoliko godina mapirali jednu stazu zdravlja u dužini 22 km koja kreće od kuće zdravlja pa preko brda Suha i silazi na Rajsku plažu. Vidjeli smo da postoje potrebe za kraćom stazom, tako da smo odlučili da uradimo ovaj krak. I on sada ide jednom rutom koja počinje od obdanista, ide preko zaseoka Patkovići, Ramići, Denjak i spaja se sa stazom zdravlja u Borkovcu” – kaže Nada Marković predsjednica UŽ “Maja” Kravica.

pohod

Nadograđenim krakom staze,koji je dug 3km, pohod će biti organizovan 25.juna. Okupljanje je planirano u 9,30h kod obdaništa, a ztaim u 10,00h kreće pohod.

“Na ovoj ruti očekuje nas posluženje ispred kuće Kadire Nukić, naše kooperantice. Zatim se spuštamo u Repovac gdje će biti održan sastanaa donatora sa predstavnicima opština Bratunac, Srebrenica, Milići i Vlasenica, tako da su i oni najavili prisustvo događaju” – kaže Markovićeva.

Realizacija projekta je počela u februaru prošle godine (2023.).

“U tom periodu smo proveli nekoliko aktivnosti. Jedna od njih je radni sastanak sa lokalnom radnom grupom za ruralni razvoj. Organizovali smo studijsku posjetu seoskom gazdinstvu Ziličina u Rogatici sa grupom od 20 osoba koje žele da se bave seoskim turizmom. Na nadograđenoj stazi zdravlja, postavili smo mobilijar za vežbanje. Na dvije lokacije su postavljene četiri sparve za vježbanje, slične spravama koje se nalaze na igralištu u Bratuncu. Tako da svi oni koji budu išli nadograđenom stazom zdravlja mogu i da vjezbaju” – ističe Nada Marković, predsjednica UŽ “Maja” Kravica.

“Pohod nadograđenom stazom zdravlja” dio je projekta “Podrška razvoju ruralnog turizma u funkciji ruralnog razvoja opštine Bratunac”, koji finansira Evropska unija u BiH sa iznosom većim od 5000 KM u sklopu šireg projekta “EU za lokalne zajednice” koji implementira CPCD sa partnerskom organizacijom HELP-Hilfe zur Selbsthilfe.

Prijave za učešće u Pohodu nadograđenom stazom zdravlja možete izvršiti na e-mail: uzmajakravica@gmail.com; telefonom na broj: 065 217 501. Kontakt osoba je Nada Marković.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button