ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Zvorničani Sandić i Šurbat biciklom do Hilandara

Doktor Veselin Sandić oftalmolog u zvorničkoj Bolnici, Goran Šurbat glavni tehničar Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Zvornik i Dragan Vasić iz Loznice, uputili su se biciklima do manastira Hilandar na Svetoj Gori.

Na svoje putovanje krenuli su prije pet dana. Prvog dana vozili su do Kraljeva, drugog su stigli u selo Predejani kod Leskovca, a trećeg u grad Štip u Sjevernoj Makedoniji. Četvrti dan su uspjeli stići u mjesto Dojran, takođe u Sjevernoj Makedoniji. U grčki primorski grad Stavros stigli su petog dana.

Jutros su stigli u Jerisos, koji se nalazi na istočnoj obali Halkidikija, na samom početku trećeg prsta Atosa, u samom srcu pravoslavlja, nadomak Svete Gore.

Ovo nije prvi ovakav poduhvat doktora Sandića i Gorana Šurbata, koji su i prethodne godine, u želji da uživaju u predjelima koje nudi put do Crne Gore, biciklom stigli do Bečića.

Ljubav prema biciklizmu javila se prije više od 10 godina, kada je dr Sandiću ljekar nakon operacije koljena kao aktivnost predložio vožnju bicikla radi bolje funkcionalnosti i pokretljivosti koljena. Ta preporuka od ljekara koju je dobio, kao i dugogodišnje prijateljstvo sa Šurbatom, pretvorila se u ljubav prema biciklizmu. Ovaj impresivan poduhvat nije samo fizički izazov, već i mentalno i duhovno putovanje koje pokazuje posvećenost, izdržljivost i odlučnost, saopšteno je iz Bolnice.

Iz zvorničke Bolnice je potvrđeno da doktor Sandić godišnje pregleda više od 7000 pacijenata i obavi oko 500 oftalmoloških operacija.Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button