ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Apel vozačima – Izbjegavati putovanja u najtoplijem dijelu dana

Auto-moto savez Republike Srpske ne preporučuje putovanje u najtoplijem dijelu dana, a vozačima teretnih vozila savjetuje da se, kada iza sebe primijete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko isključe iz saobraćaja da bi se izbjegla rizična preticanja.

Radi komemorativnog skupa 11. jula u Potočarima danas je zabranjen prevoz eksplozivnih materija na relaciji Drinjača-Milići od 15.00 do 22.00 časa.

Zabrana će biti i sutra i u četvrtak, 11. jula, na magistralnim putnim pravcima Drinjača-Konjević Polje-Milići, Vlasenica-MEL-Luke, Konjević Polje-Bratunac, te regionalnim putevima Drinjača –Bratunac, Bratunac-Srebrenica i Srebrenica-Zeleni Јadar.

Zabrana saobraćaja za teretna vozila iznad tri i po tone biće na snazi 11. jula na svim putnim pravcima koji iz smjera Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode ka Srebrenici.

Na graničnom prelazu Karakaj zabranjen je saobraćaj za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase, te se preusmjeravaju na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti prelaz Šepak.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button