ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Nastavlja se asfaltiranje puteva u opštini Milići

Sporazumom koji je Opština Milići potpisala sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice i Fondom za  povratak planirano je asfaltiranje puteva od Štedrića ka Rupovom Brdu, odnosno od Dervente prema Sastavcima. Načelnik opštine Milići Marko Savić kaže da je Ministasrtvo obezbijedilo 90 000 KM.

„Naravno mi imamo i naš okvirni Sporazum pa ćemo, kompletirajući još neka sredstva zaokružiti planirane dužine koje želimo da uradimo na ovim dionicama“ – kaže Savić.

On podsjeća da je nedavno završeno asfaltiranje dionice puta u Mišićima prema groblju kao i druge dionice koje su bile obuhvaćene planom.

asfaltiranje puteva - put prema grobljku u Mišićima

„Dionica prema groblju u dužini od 405 m je asfaltirana a vrijednost radova je 57 500 KM. Takođe, Jadarska ulica u udužini 881 m je asfaltirana a uloženo je 115 000 KM. Ostao je još jedan krak u Mišićima da se uradi i to će biti u narednom periodu završeno“ – kaže Savić.

Takođe, asfaltirano je nešto više od kilometar puta prema zaseoku Vinjaga u Vukovićima.

„U pitanju je lokalni putni pravac u Vukovićima u dužini od 1064 m, koštao je 137 800 KM. Trenutno se izvode radovi na asflatiranju Takovske ulice prema ŠG „Milići“ a ukupna dužina ove ulice i krakova koji se na nju naslanjaju je 425 m, vrijednost je 93 500 KM. Radovi su započeti i na putnom pravcu za Podbirač u dužini od 1 km a vrijednost radova je 138 270 KM“ – kaže Savić.

Asfaltiranje puteva u opštini Milići, uz donatorska, finansira se iz kreditnih sredstava opštine Milići.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pogledajte još
Close
Back to top button