BiHističemonaslovnaRegija BiračRepublika SrpskaVijesti

Nedostatak radne snage i obrtnih sredstava – otežavaju poslovanje preduzeća “Bukom-prom” Tišča

Nedostatak obrtnih sredstava i radne snage, problemi su sa kojima se suočava preduzeće „Bukom-prom“ iz Tišče koje se bavi proizvodnjom masivnog namještaja. Budimir Komlenović vlasnik i direktor firme kaže da je prošla godina bila jako teška i da očekuje pomoć ministarstva.

„Prošla godina je bila jako teška u drvnoj inutsriji, ni ova godina nije bolja. Našli smo dobre, strateške kupce koje bi morali ispoštovati. Ali, nedostatak novca i povećanje plata nas je iscrpilo. Očekujem pomoć u svakom pogledu. Ne znam da li ćemo biti primorani da uvozimo radnu snagu, neke agencije nam to već nude, pa ako se situacija sa domaćom radnom snagom ne popravi, vjerovatno ćemo pribjeći i toj varijanti“  – rekao je Komlenović i dodao da 90% proizvoda ovog predzeća plasiraju na inostrano tržište.

O pomenutim problemima, Komlenović je razgovarao sa ministrom poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede RS Savom Minićem koji je posjetio opštinu Vlasenica i ovo preduzeće. Ministar je rekao da za navedene probleme postoje rješenja.

bukom-prom

„Naime mi ovdje imamo strateškog proizvođača, koji je preko 90% izvoznik, utiče i na BDP i trenutno, što sam mogao saznati od vlasnika je da ima dio kreditnih opterećanja koji stvara problem u poslovanju. Ministarstvo na čijem sam čelu i dio preduzeća „Šume Srpske“ ispoštovaćemo ono što je do nas. Međutim, neophodno je i sigurno ću ovo delegirati, Vlada RS i ministarstvo mora stati iza ovakvih preduzeća, porodičnih firmi, koje zapošljavaju ljude, koje su izvoznici. Evo sa ovog mjesta obećavam da ćemo u kratkom vremenskom periodu dogovoriti sasatanka u Vladi RS. Dva modaliteta su – ili obezbijediti nova obrtna sredstva ili reprogramirati postojeća” – istakao je Minić.

„Bukom-prom“ Tišča trenutno zapošljava oko 100 radnika.

Ministar Minić se tokom posjete Vlasenici sastao i sa načelnikom opštine Miroslavom Kraljevićem, posjetio Šumsko gazdinstvo “Birač” gdje je razgovarao sa direktorom Goranom Đurićem, te posjetio poljoprivredno gazdinstvo Vojina Đurića u selu Betanj.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button