ističemonaslovnaRegija BiračServisne informacijeVijesti

Sprovedena kampanja „Lako je brzinu smanjiti“

Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Zvornik su sa Auto-moto društvom „Semafor“ iz Zvornika, sproveli preventivnu kampanju „Lako je brzinu smanjiti“ koju realizuje Auto-moto savez u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS u periodu od 01. jula do 31. avgusta.

“Cilj kampanje je povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja na putevima kroz podizanje svijesti vozača o značaju poštovanja ograničenja brzine kretanja vozila. S tim u vezi, policijski službenici su na magistralnom putu Zvornik – Tuzla u mjestu Glumina, grad Zvornik, vršili kontrolu brzine kretanja vozila i zaustavljali vozila nezavisno od toga da li je prekoračena dozvoljena brzina kretanja. Tokom ove aktivnosti svim kontrolisanim vozačima se dijelio promotivni materijal sa nazivom kampanje „Lako je brzinu smanjiti“, te mirisi u crvenoj boji za one koji su vozili iznad ograničenja, a zeleni za one vozače koji su poštovali ograničenje brzine” – saopštavaju iz PU Zvornik.

Prema statističim pokazateljima na području Policijske uprave Zvornik u prvoj polovini ove godine, kao najčešći uzrok nastanka saobraćajnih nezgoda evidentirana je brzina kretanja vozila i to u 55 slučajeva, što je za 17,9% manje u odnosu na isti perod prošle godine -navode iz PU Zvornik.

“Uzimajući u obzir da je tokom ljetne sezone povećana frekvencija saobraćaja na putevima, te je samim tim potrebna i dodatna opreznost, Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa i poštuju ograničenje brzine kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju podigli na veći nivo” – dodaje se u saopštenju.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button