ističemonaslovnaRegija BiračVijesti

Super ljudske priče iz Gradiške: Danijela Gavrilović, majka, umjetnica i borac

Danijela Gavrilović, svestrana i neumorna žena iz Bok Jankovca kod Gradiške, svakodnevno se suočava i rješava mnogobrojne izazove koje joj život donosi. Kao majka troje djece, od kojih je dvoje sa poteškoćama u razvoju, Danijela je pravi primjer nesebične majčinske ljubavi i posvećenosti.

Njen stariji sin Nemanja, koji ima 24 godine, stopostotni je invalid, vezan za invalidska kolica, dok je Jovan, učenik sedmog razreda, suočen sa osamdesetpostotnom invalidnošću. Uprkos tome, Danijela nikada nije klonula duhom. Naprotiv, maksimalno se žrtvovala kako bi poboljšala život svojih sinova. Uz ogromnu volju i neprekidno vježbanje, uspjela je zajedno sa ljekarima da pomogne Jovanu da prohoda i progovori, a priča o ovoj majci i velikom borcu koju je Supernovoj dostavio Boško Grgić, nagrađena je u okviru konkursa “Super ljudske priče”.

– Bilo je dosta teško, posebno dok su bili manji. Međutim, sada je njihovo zdravstveno stanje dosta stabilizovano zahvaljujući terapijama, pa rijeđe i idemo kod doktora – priča Danijela.

Mlađi sin Jovan ima epilepsiju i disleksiju, zbog čega ga svakodnevno vodi u specijalnu školu.

– Izborim se… Ništa mi nije teško za moju djecu – kaže kroz osmijeh Danijela i dodaje da su joj velika podrška u svemu suprug i kćerka Kristina.

Pored svih izazova, Danijela je ipak uspjela da stvori pozitivnu atmosferu u svom domu. Strast prema slikarstvu i izradi poslastica obogatile su, kako kaže, njen život. Torte koje pravi sa velkom ljubavlju mnogi naručuju danima, pa čak i mjesecima unaprijed.

– Svakog dana oko šest popodne krenem peći torte, pa uveče, kada svi legnu, pravim filove. Prije podne skuvam ručak, a zatim ih vodim kod defektologa i logopeda – priča Danijela, koja se pored neprestane brige o djeci bavi i slikarstvom, najviše uživajući u tehnici ulja na platnu sa mediteranskim motivima.

– Slike obično poklanjam svojim prijateljima – kaže Danijela, koja u pauzama, kada djeca spavaju, izrađuje i ukrasne figure.

Njena strast prema umjetnosti seže još iz detinjstva, ali ratni događaji su je, kako kaže, spriječili da se školuje na likovnoj akademiji. Ipak, završila je kuvarski i frizerski zanat. Danijela je aktivna i u udruženju za pomoć djeci sa autizmom „Duga“, dok na svojoj Facebook i Instagram stranici „Sweet by Daca“ često dijeli ljubav prema djeci, porodici i umjetnosti.

Redovno zna da iznenadi bolesnu ili siromašnu djecu svojim najljepšim tortama.

– Želim da obradujem i svoju i svu drugu djecu. Pratim novitete na internetu i potom izrađujem jestive slike za torte. Osmijeh deteta ili njegovih roditelja kad poklonim tortu je neprocjenjiv. To mi daje snagu da izdržim. Slikanje mi je takođe unutrašnji eho i izduvni ventil. Bez kista i palete boja ne bih mogla izdržati – priznaje Danijela.

Priča o ovoj izuzetnoj majci, koja je nagrađena u okviru konkursa „Super ljudske priče“ koji je realizovala kompanija Supernova pokazuje nam šta znači biti istinski heroj. Cilj ovog projekta, kako kažu iz ove kompanije i jeste da se pronađu i predstav talentovani, inspirativni i hrabri pojedinci koji svojim djelovanjem mijenjaju živote drugih na bolje, čineći naše okruženje ljepšim mjestom za život.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button