ističemonaslovnaRepublika SrpskaVijesti

U AKCIJI DAVANJA KRVI 80 ZAPOSLENIH IZ SISTEMA ELEKTROPRIVREDE

Radnici „Elektro-Bijeljine“ organizovali su u četvrtak 11. jula akciju dobrovoljnog davanja krvi kojoj je odazvalo 80 davalaca iz sistema “Elektroprivrede Republike Srpske” i gosti iz elektrodistribucija u Sremskoj Mitrovici i Valjevu – saopšteno je iz “Elektro-Bijeljine”..

„Uvijek ćemo se odazvati humanim akcijama i pokazati da smo društvenmo odgovorna kompanija koja je zainteresovana da povećava kvalitet usluga korisnicima u osnovnoj djelatnosti, ali i da pomogne građanima društveno korisnim radom“, rekao je novinarima vršilac dužnosti direktora „Elektro-Bijeljine“ Bojan Savić.

davanja krvi

On kaže da je ponosan na radnike koji učestvuju u akciji i doprinose spašavanju života. „Često čujemo, šta je do nas, šta mi možemo da uradimo? Sjajna je izreka – ako mislite da ste premali da ostvarite uticaj, probajte da zaspite s komarcem u sobi“, naveo je Savić. Predsjednik Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi “Elektro-Bijeljine”Igor Leginović rekao je novinarima da okupljaju 300 članova, a današnjoj akciji odazvali su se i zaposleni iz Termoelektrane u Ugljeviku, hidroelektrana u Trebinju i Višegradu, „Elektrodistribucije Brčko“, kao i kolege iz elektrodistribucija u Sremskoj Mitrovici i Valjevu.

Prema njegovim riječima, ovaj Aktiv redovno organizuje tri akcije godišnje, a učestvuju u desetinama akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u Srpskoj i Srbiji. „Imamo dosta mladih kolega koji su prvi put dali krv i to je najveći uspjeh, da uključimo nove davaoce“, zaključio je Leginović.

Predsjednik Sindikalne organizacije „Elektro-Bijeljine“ Milan Lukić ističe da se pored borbe za radnička prava sindikalci bave i humanitarnim radom i da su ponosni na dobrovoljne davaoce krvi među kojima su brojni rekorderi sa više od 50 davanja. Lukić kaže da je i sam davalac, ali je bio i korisnik krvi.

Zoran Gajić zaposlen u „Elektrodistribuciji Brčko“ dao je krv 53. put, kaže da je prvi put krv darovao kao vojnik, da bi skratio služenje vojnog roka, a nastavio iz humanih razloga. „Nije uspjeh što više puta dajemo krv, nego da svaki put imamo nove davaoce koji će nastaviti humanu misiju“, ocijenio je Gajić.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi organizovana je u sali Direkcije “Elektro-Bijeljine“.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button